Prijavite se u sustav kao gost

Mogućnosti i karijere u kemiji

NAVIGACIJA: «»
 

EiU_BVnxDLE

Dr. sc. Ivo Piantanida, predsjednik znanstvenog vijeća kemije IRB

Institut Ruđer Bošković, Zavod za organsku kemiju i biokemiju

I. Piantanida je diplomirao 1993. na Kemijsko tehnološkom fakultetu u Zagrebu, od 1993. je zaposlen na Institutu Ruđer Bošković. Znanstveni interes i istraživanja počeli su organskom sintetskom (diploma) i supramolekularnom kemijom (magisterij 1997., mentor prof. M. Žinić, te se utjecajem višegodišnje suradnje s Prof. Scheiderom, Njemačka (2 projekta, ukupni boravak više od godinu dana) postepeno usmjerili prema bioorganskim supramolekularnim sustavima ciljanim na DNA, RNA (doktorat 2001, mentor prof. M. Žinić Suradnjom s biolozima IRB i sveučilišta u Osijeku znanstveni interes se širi na bioaplikacije malih molekula in vitro.

I. Piantanida intenzivno sudjeluje u pokretanju multidisciplinarnih istraživačkih linija baziranih na mala molekula – DNA,RNA – bioaktivnost, koje uključuju niz istraivačkih grupa u Hrvatskoj i inozemstvu, s rezultatom značajnog porasta znanstvene produkcije i kvalitete radova.

Od 2003. je znanstveni suradnik, 2007. viši znanstveni suradnik i 2011. znanstveni savjetnik IRB. Voditelj je projekta MZOS, ali i multidisciplinarnog Programa MZOS 0982914, a 2009. godine osniva Laboratorij za studij interakcija biomakromolekula. Kroz više desetaka međunarodnih suradnji, uključujući 3 bilateralna projekta, učešće u 3 COST akcije, članstvom u povjerenstvima za doktorate u EU zamljama, vođenjem radnog paketa na FP7 REGPOT projektu IRB (Innomol) te autorstvom >80 članaka u CC/WoS indeksiranim časopisima citiranim oko 1000 puta, I. Piantanida je intenzivno uključen u globalni istraivački prostor. Uz to, član je znanstvenog vijaća IRB, predavač na više doktorskih studija te obiteljski čovjek s nekoliko hobija.

logotipi